Tonus a búzacsírás kenyér

kenyér egyben Búzamező Búzaszem és csiráztatott búza Egészséges fiatalok Egészséges gyerekek, idősek
Tonus, a teljes kiőrlésű 100%-ban csíráztatott búzából készült egészséges kenyérVitaminokban, ásványianyagokban, fehérjékben és rostokban rendkívül gazdag. Alacsony kalóriatartalmú,
így diétázok is fogyaszthatják.
Adalékot és tartósítószert nem tartalmaz.A csiráztatott szemeket őröljük meg, amiből minimális élesztő és só hozzáadásával készül a kenyér.
A Tonus kenyér 300 grammos. Szobahőmérsékleten 4 napig áll el. Fagyasztóban tárolva -18°C-on 3 hónapig is fogyasztható.
Búzacsíra: az emberi szervezet „kéményseprője”A keleti gyógyászat már régóta használja a búzacsírát, mert a szervezet egyik legjobb erősítőjeként tartják számon. Javasolják a rák megelőzésére és a szervezet méregtelenítésére is.
A gyógyító erejű búzacsírás kenyérA Tonus kenyér fogyasztásának elkezdésekor igen intenzíven tisztít, és eltávolítja a káros salakanyagokat a szervezetből. Csökkentheti a túlsúlyt és a narancsbőrt.
Fogyasztása gyermekeknek és időseknek kifejezetten ajánlott!Kenyerünk tápanyagban és rostanyagban gazdag, ezért jobban telít, így kisebb mennyiség fogyasztása is elegendő mint más lisztből készült kenyér esetén.

Búzacsíra

A búzacsíra története

A búzát 10 ezer évvel ezelőtt, a Földközi-tenger keleti partján termesztették. Körülbelül 4 ezer évvel később az egyiptomiak magas szintre emelték a búza feldolgozását. Az időszámításunk kezdetén innen került Rómába majd a gallokhoz és a britekhez. A gyarmatosítások idején a Föld minden részére eljutott.

A finomliszt előállításakor eltávolítják a búza csíráját és héját, pedig mindkettő gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és fehérjékben. A keleti orvostudományok már régóta használják a búzacsírát, mert a szervezet egyik legjobb erősítőjeként tartják számon. Az igazi felfedezése csak az utóbbi években kezdődött meg.

A népi orvoslás az alábbi problémákra a rendszeres búzacsíra-fogyasztást javasolja: Csiráztatott búza

  • a vetélés, koraszülés megelőzésére
  • petefészek működésének serkentésére
  • perifériás vérkeringési zavaroknál
  • idegerősítésként
  • magas vérnyomás esetén
  • a szervezet méregtelenítésére
  • öregedést gátlóként
  • rák megelőzésére

Összetétele és élettani hatásai a népi orvoslás szerint

Búzaf?lé

Rendszeres fogyasztása csökkenti a vérkoleszterin-és trigliceridszintet.
Daganatos megbetegedések kialakulását gátló anyagokat tartalmaz.

A kisméretű búzacsíra különösen gazdag antioxidánsokban. Ezek közül is kiemelkedik a klorofill tartalma. Kísérletek igazolják a klorofill mutáció ellenes hatását. A búzacsíra rákkeltő anyagokkal szembeni hatékonysága egyenes arányban van annak klorofill tartalmával.

Felhasználják gyógyszermérgezések, gennyes folyamatok kezelésére, valamint rákterápiában kiegészítő szerként is.
A vitaminok közül E-vitamin-és karotin tartalma kiemelkedő.